subota, 16. studenoga 2013.

Nuxe vs. Caudalie #4: gel za tuširanje



U zadnjem usporednom postu Nuxe i Caudalie predstavljam vam dvije odlične tuširalice s kojima je tuširanje bilo prava uživancija. Ja sam isprobavala putna pakiranja od 30 ml.



Nuxe Gel Douche Fondant namijenjen je svim tipovima kože. Dolazi u pakiranju od 200 ml i cijena mu je oko 80 kn. Gel za tuširanje je bez sapuna s laticama badema i naranče.



Što kaže proizvođač?

„Biljna čisteća baza derivata kokosa nježno čisti kožu bez sapuna i isušivanja. Cvjetovi naranče i badema pružaju joj mekoću i podatnost. Sadrži 88% sastojaka prirodnog porijekla.“

 Gel je prozirne boje i lako se nanosi i razmazuje po tijelu. Divnog je, opuštajućeg mirisa koji se zadržava na koži neko vrijeme nakon tuširanja. Ne isušuje kožu, iako sadrži SLES. To je ujedno i jedina zamjerka ovom proizvodu, mislim da bi za cijenu od 80 kn trebao biti bez  Sodium Lauryl Sulfate za koji je poznato da remeti kožin prirodni pH i da je komedogen. A tu je i Sodium Hydroxide koji također nije sjajan sastojak. Nuxe tuširalicu neću kupiti u normalnom pakiranju iz navedenih razloga, a i za puno manje novca se mogu tuširati s proizvodima koji imaju SLS ili SLES, a ne kupovati skupu Nuxe tuširalicu.

 Sastav: Aqua, Sodium Lauryl Sulfate, Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum (Fragrance), Phenoxyethanol, Gluconolactone, Sodium Hydroxide, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Glucoside, Sodium Benzoate, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, 1.2 Hexanediol, Caprylyl Glycol, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Calcium Gluconate, Citrus Aurantium Dulcis (Sweet Almond) Flower Extract, Tropolone.

Caudalie Fleur da Vigne namijenjen je osjetljivoj koži. Cijena mu je oko 80 kn za 200 ml proizvoda.

Što kaže proizvođač?

„Caudalie vješto spaja vodu i grožđe i stvara gel za tuširanje na biljnoj bazi i bez sapuna koji poštuje prirodni pH kože. Nježan miris bijele ruže i ružičastog papra podsjeća na kratkotrajan Fleur de Vigne® (cvijet vinove loze) koji cvate samo nekoliko dana u lipnju.“

 Caudalie tuširalica je puno nježnija, što se vidi i po sastavu. Također je prozirne boje i lako se nanosi na tijelo. Ne pjeni se, što je jasno jer ne sadrži ni SLS ni SLES. Ima fini osvježavajući miris koji se zadržava na koži neko vrijeme nakon tuširanja. Ne isušuje kožu. Ovu tuširalicu ću si vjerojatno kupiti u normalnom pakiranju kada se odlučim malo počastiti, a željela bih probati i ostale Caudalie gelove za tuširanje.

 Sastav: AQUA (WATER), DECYL GLUCOSIDE*, SODIUM COCOYL GLUTAMATE*, GLYCERIN*, PARFUM (FRAGRANCE), SUCROSE COCOATE*, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID*, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, CITRONELLOL.
*Origine végétale

Kako vam se sviđaju ove tuširalice? Jeste li probale neku od ove dvije?

Broj komentara: 5:

  1. Imala sam isto pakiranje Nuxe tuširalice i bila mi je divna ali necu kupiti full size. Nekako ne želim izdvajati novce za skupe tuširalice kad ih ionako brz trosim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu se naći i dobre tuširalice za manje novca :)

      Izbriši
  2. nisam probala nijednu od navedenih. koristim jeftinije brendove dok od nuxe imam 2 kreme za lice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nuxe je odličan brand, samo je definitivno previše izdvojiti toliko za tuširalicu.

      Izbriši
  3. Hej, hej! Imaš nešto na mom blogu, javi mi se na mail kada vidiš :) petitecherie25@gmail.com

    OdgovoriIzbriši