petak, 8. studenoga 2013.

Pyrus tonik za lice s kamilicom


Tonik za lice s kamilicom je novina među Pyrusovim proizvodima. Dio je kolekcije Hamamelis. Pyrus volim kao brand  jer imaju nekoliko odličnih proizvoda, a i zbog toga što je Pyrus hrvatska firma, tako da uvijek s veseljem kupujem njihove nove proizvode.


Tonik za lice s kamilicom namijenjen je čišćenju problematične kože. Dolazi u plastičnoj bočici od 130 ml. Rok trajanja je 12 mjeseci. Bočica izgleda simpatično zbog zelenog čepa nalik gombici. Prvo što sam primijetila kada sam otvorila bočicu je ljekoviti miris. Kažem ljekovit, jer me podsjeća na miris sirupa za kašalj koje sam pila kao dijete. Tekućina tonika je prozirna i nakon nanošenja miris brzo nestane.

 Što kaže proizvođač?

„Čišćenje lica tonikom smanjuje stvaranje masnoća i nečistoća koje uzrokuju pojavu prištića. Poboljšava kožu sklonu nastanku akni, te poboljšava izgled kože.“


Moja koža je masna i sklona je nastanku akni pogotovo u PMS-u i za vrijeme menstruacije, a onda dok ih se riješim uđem u novi PMS i tako idemo u krug. Prije pisanja ove recenzije tonik sam koristila preko dva tjedna da bi skupila dovoljno dojmova. Tonik sam nanosila na lice svako jutro poslije umivanja i prije nanošenja dnevne kreme. Lijepo mi je osvježio kožu i umirio lice te ga pripremio za daljnju njegu. U ta dva tjedna korištenja, akne na mom licu su se vidno smanjile i lice mi se preko dana nije mastilo kao inače. Jel to zasluga ovog tonika ili nekih drugih preparata u mojoj rutini njege lica, ne znam, ali tonik mi odgovara i nastavit ću ga koristiti.


Sastav se na slici ne vidi baš dobro, tako da sam ga i prepisala.

 Sastav: Aqua, Alcohol Denat, Propylene Glycol, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Thymus Vulgaris Extract, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Panthenol, Methylparaben, Bisabolol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Camellia Sinensis Leaf  Extract, Aloe Barbadensis Extract, Citric Acid, Parfum/Fragrance, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional.

Znam da će većini djevojaka smetati alkohol na drugom mjestu, no meni on ne smeta jer mi koža nije sklona iritacijama i tijekom korištenja tonika nisam primijetila da mi je isušio kožu, nego ju lijepo tonira i uklanja višak sebuma.

Tonik preporučujem svim djevojkama koje vode borbu s masnom kožom i aknama. Cijena tonika je 42 kune. Može se naručiti preko Pyrusovog kataloga i ovaj mjesec je na akciji.

Jeste li probale nešto od Pyrusa? Sviđa li vam se ovaj tonik za lice?

Broj komentara: 8:

  1. Vidjela sam ove nove proizvode u katalogu. Kako imam suhu kožu i nemam problema s prištićima ja ću ga preskočiti, ali možda ga uzmem za brata, iako me malo ovaj alkohol smeta, naime, on ima normalnu do suhu kožu, ali zbog puberteta mu je lice već neko vrijeme u neredu, iako je zadnjih mjeseci uspio sanirati akne čak i ožiljke uz neke preparate koje su mu smučkali u ljekarn. Drago mi je da ti odgovara ovaj tonik :) Mene baš zanima ono arganovo ulje od Pyrusa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam koliko bi tonik odgovarao tvome bratu zbog normalne do suhe kože. Možda bi mu pomoglo oka akni, ali bi mu isušilo kožu jer meni baš lijepo ukloni višak sebuma s lica. I meni arganovo ulje izgleda zanimljivo :)

      Izbriši
  2. jel te peče koža od njega zbog alkohola i zanima me peckaju li te i oči? :) nažalost,meni taj alkohol poprilično smetan,najviše za oči,ali mi u jednu ruku i odgovara zbog ultramasne kože.
    rainbow flower

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne pecka me koža, a pri nanošenju sam izbjegavala područje očiju, tako da ne znam. Trebala bi ga probati, ako imaš masnu kožu. U Pyrugu ga reklamiraju kao "izrazito blage formulacije pogodne i za nježnu dječju kožu". Alkohol je na drugom mjestu, a koji je omjer to znaju samo oni koji su ga mučkali :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam ništa probala od Phyrisa, pogledat ću malo ponudu. Inace, volim hamamelis ali hidrolat :)

    OdgovoriIzbriši
  5. ahhh, ne svida mi se sastav :/ radije ću si smućkati hidrolate bez ovih štetnih dodataka.

    OdgovoriIzbriši