subota, 27. prosinca 2014.

Godišnji favoriti 2014.

Na kraju godine pravo je vrijeme za objavu favorita, odnosno proizvoda koje sam voljela i rado koristila u 2014. godini. Prije nego što vam pokažem proizvode koji su se našli u mojim godišnjim favoritima, moram vam objasniti način biranja. U Ženskom rokovniku postoji jedna rubrika gdje bi se trebale upisivati novogodišnje odluke, no ja sam ju prenamijenila u mjesečne favorite i svaki bi mjesec izabrala jedan proizvod koji sam taj mjesec najviše voljela te sam ga upisala u kockicu u rokovniku da ne bi zaboravila o kojem je proizvodu riječ. Nekada je konkurencija bila velika i teško mi se bilo odlučiti za samo jedan proizvod, dok je nekada ta odluka bila jako lagana. U mom rokovniku sve su se kockice popunile i dobila sam dvanaest proizvoda kroz dvanaest mjeseci koji su zaslužili da uđu u godišnje favorite. Na fotografiji ispod vidite kako izgledaju te kockice kroz mjesece s upisanim proizvodima.
Moji favoriti godine su proizvodi koji gotovi svi imaju svoje recenzije, koje ćete moći pročitati klikom na naziv proizvoda. Proizvodi koji ju nemaju, ne znači da ju ne zaslužuju, ali recenzija nije napisana jer nikako nije došla na red, što ne znači da ju neću napisati u idućoj godini. Da ne dužim više, pogledajte moje favorite.

Siječanj – Garnier Perfect Blur
Baza za lice drogerijskog ranga, povoljna za svaki džep, ujednačava ten, popunjava pore i bore te čini lice baršunastim. Riječ je o silikonskoj bazi za lice pa upozoravam da nekome može izazvati iritacije, što kod mene nije riječ.

Volim Apivitu i ovaj gel. Imala sam jednu fazu kada mi je koža bila izrazito masna i ovaj gel mi je pomogao da ju dovedem pod kontrolu. Koristila sam ga i za uklanjanje make upa i oduševljena sam kako ga dobro skine, a istovremeno je jako blag prema koži i ne isušuje ju. Gel sadrži 96% prirodnih sastojaka te Apivita inovaciju gdje je voda zamijenjena infuzijom zelenog čaja kako bi pojačala antioksidacijsko djelovanje.

Krema je namijenjena obnavljanju izrazito suhih zona, kao što su laktovi, pete, koljena. Osim za mazanje izrazito suhih dijelova, kremu sam koristila i za mazanje ruku te su se rezultati vidjeli i nakon jednog mazanja. Krema je bogata lipidima, a 40% sastava kreme čine glicerin i zobeno mlijeko. Ono što mi se sviđa kod nje je to što je jako gusta, a opet se lako razmazuje, brzo upija i ne ostavlja masan trag na rukama.

Travanj – Le Petit Marseillais gleovi za tuširanje
Kako su se ovi gleovi pojavili u našim trgovinama, tako sam ja poludjela za njima. Obožavam ih. Tako su fini kremasti, ostavljaju mi lijep osjećaj na koži i predivno mirišu. Na fotografiji ih vidite šest kojih sam trenutno imala kod kuće, a to su: cvijet naranče, bijela breskva i nektarina, vanilija, mlijeko pamuka i maka, ekstrakt meda od lavande i mlijeko slatkog badema. U našim trgovinama mogu se kupiti još tri koja nema na fotografiji: mandarina i limeta, bor i motar i biljno mlijeko.

Svibanj – Gliss sprej za kosu
Ne znam kako sam živjela bez ovih sprejeva, zapravo znam, imala sam kratku kosu i nisam imala problem s raščešljavanjem, a kako je narasla, postala mi je noćna mora počešljatiti se nakon što sam oprala kosu. Moja kosa je mekana, svilenkasta i jako se mrsi, pogotovo nakon pranja kada mi kosa bude u gvaljama i to je gotovo nemoguće počešljati bez uništavanja kose. Gliss sprejevi su tekući regeneratori koji omogućavaju lakše raščešljavanje kose, a ne maste ju i meni su to nezamijenjivi proizvodi.
  
Lipanj – Manomai serum
Ovo je najzanimljiviji proizvod koji sam ikad probala jer je napravljen za moju krvnu grupu. Manomai je tajlandski brend i oduševio me je svojim individualnim pristupom, gdje je osim seruma koji je za moju krvnu grupu, stigla i personalizirana poruka, a sve je tako lijepo s ukusom upakirano u elegantnu crvenu kutiju s mašnom. Osim cijele ideje i serum me je oduševio jer se savršeno slagao s mojom kožom.

Ovaj fluid i ja bili smo nerazdvojni cijelo ljeto. Ljeti za ujednačavanje tena preferiram BB kreme, a kako imam masnu kožu, uvijek mi je problem pronaći odgovarajuću. Vichy Capital Soleil mi savršeno odgovara, a i pruža odgovarajuću zaštitu jer ima spf 50.

Kolovoz – p2 California Girl
Tirkiz na noktima imala sam gotovo cijelo ljeto i to upravo ovog ljepotana. Znate ono kad vam se neki lak za nokte toliko sviđa da ga stalno skidate i ponovno nanosite i to ne samo na nokte na rukama, nego i na nogama. Tako je meni bilo s ovim p2 lakićem, jednostavno se nisam mogla odvojiti od njega.

Maska i piling u jednom proizvodu koji je namijenjen svim tipovima kože, zvući savršeno, a mogu vam potvrditi i da je. Osim mehaničkog radi i kemijski piling, a koža je poslije korištenja tako fino mekana, pore su očišćene i skinute su odumrle stanice kože. Proizvod koji jako, jako volim i koristim jednom tjedno.

 Listopad – Sleek Blush by 3 in Pink Sprint
Ovo je jedino Sleek rumenilo koje posjedujem i obožavam ga, nijanse su predivne i nosive u svim godišnjim dobima te vam neće samo tako nestati s obraza. Rumenila su izrazito pigmentarna pa se s njima treba pažljivo rukovati. Osobno sam zbog njih promijenila način nanošenja rumenila, kistom za rumenilo iz nanesem, a onda ih kistom za konturiranje dobro izblendam kako ne bi izgledala poput klauna.

Još se jedan Apivita proizvod našao među mojim favoritima, a to je poznati zeleni serum s borovnicom i vitaminom C. Iako je riječ o skupljem proizvodu, koliko ga volim govori i to da mi je ovo treća bočica koju koristim i vjerujem da će ih u budućnosti biti još.

Prosinac – La Roche – Posay Hydreane Legere
Svakoj koži treba hidratacije, pogotovo kada dođu niske temperature i krene sezona grijanja. Ovu kremicu ne koristim dugo (oko mjesec dana), ali moja ju koža jako voli jer joj pruža dovoljno hidratacije i jer nije teška te dodatno ne masti moju masnu kožu. Iako kremu koristim isključivo u večernjim satima, mislim da bi zbog svog brzog upijanja, bila jako dobra baza za make up, a ujedno bi koži tijekom dana pružila potrebnu hidrataciju.

Imamo li kojeg zajedničkog favorita? Koji su vaš favoriti u 2014. godini?



Broj komentara: 48:

  1. Sleek rumenilo <3 Dok me s druge strane ovi gelovi nisu baš oduševili,osim mirisom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš smo raziličite, ali slažemo se oko Sleek rumenila :D

      Izbriši
  2. izvrstan odabir!!! i svaka čast na disciplini, kod mene će ih biti puno više od :D
    i potpuno se slažem za LPM gelove, vichyobojeni fluid i novexpert masku
    A Sleek i p2 divni tirkizni lakić nemam, ali su mi predivni ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prošle godine to nisam radila i onda je došao dvanaesti mjesec i nisam se mogla sjetiti što sam voljela u prvom i drugom te su mi u glavi bili samo proizvodi iz zadnjih nekoliko mjeseci pa sam se odlučila na ovaj način biranja favorita, iako su neki divni proizvodi zbog ovakvog načina biranja izostali :D

      Izbriši
  3. Sleek rumenilo imam i ja, ali ne ovo kao tvoje. Oduševljena sam, zaista najbolje rumenilo ikad. :) Gelove za tuširanje moram probati, vidjela sam ih u DM-u ali ih nisam još probala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sleek rumenila su odlična i otkad ih imam, druga gotovo ni ne koristim :D

      Izbriši
  4. super način kako si se organizirala oko favorita :D tijekom godina isprobamo toliko proizvoda, i jako je teško sve zapamtit,, ovo je super taktika i iskopirat ću je za 2015. :D
    Mixa obnavljajuću kremu ću sigurni isprobati :D Pretpostavljala sam da će LPM gelovi za tuširanje biti uvršteni jer sam ih najbolje upoznala kroz tvoje postove :D
    California Girl je prekrasna nijansa i takve najviše volim nositi u ljetnim mjesecima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to, tko će se sjetiti svih proizvoda koje je koristi tijekom godine, pogotovo onih iz prvog, drugog mjeseca :D Drago mi je što ti se sviđa moja taktika :)) Ha, ha, već svi znaju koliko volim LPM gelove, a što da radim :D

      Izbriši
  5. Predivni favoriti pogotovo veljača, lipanj, rujan, listopad i studeni ;)
    Mixa kremu idem odmah u ponedjeljak ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :D Nadam se da će ti se Mixa sviđati :)

      Izbriši
  6. mixa kremica <3 ja sam ove godine prvi put imala prilike kupiti p2 lakove i odusevljena sam njima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su ovo prvi p2 lakovi i sad znam što ću naručivati da mi se kupi kad netko od mojih ide u Njemačku :D

      Izbriši
  7. Super je ovaj sistem odabiranja favorita!! I sama sam htjela napisati post o favoritima godine, ali sam odustala, jer ih se vjerojatno pola ne bih sjetila!! Sljedeće godine ću definitivno primjeniti tvoj sistem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što ti se sviđa kako sam birala favorite :D Toliko proizvoda koristim tijekom godine da stvarno nema šanse da se svih sjetim :D

      Izbriši
  8. Sve odlični proizvodi :D Lak <3
    A način biranja, haha baš sam se nasmijala, to je baš nešto u mome stilu, ja volim razno razne popise :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, tko se još trudi sve pamtiti uz papir i olovku :D Popisi su zakon :))

      Izbriši
  9. Odlično si napravila sistem za favorite. Ja sam mislila pisati o favoritima, ali stalno mislim da bi stavila previše proizvoda, ali sad kad vidim ovaj tvoj sistem možda se i ja odvažim napisati post. LPM gelove i garnier bazu volim i ja :) P2 lak mi je predivan :) A na wish listu stavljam monomai serum :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rado bi vidjela tvoje favorite, tako da ih napiši :D Monomai serum košta, ali vrijedi svake lipe :D

      Izbriši
  10. Imamo puno zajedničkih proizvoda o kojima dijelimo pozitivno mišljenje: Apivita gel za umivanje, LRP hidratantna krema Leggere, Gliss sprej za kosu, Apivita serum Radiance, Sleek rumenilo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znala sam da obje volimo Apivitu, ali vidim ja da mi imamo jako sličan ukus :D

      Izbriši
  11. Moram priznati da si odličan odabir napravila. I sama sam u pripremi ovakvog posta već danima ali ne stižem, mada će kod mene biti znatno manje proizvoda :) Odličan izbor! L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* Znam koliko ovakav tip posta zahtjeva energije i nadam se da ću uskoro vidjeti tvoje favorite :D

      Izbriši
  12. Odlična ti je ideja oko izbora favorita :) Delumo ljubav prema Mixa kremi i Vichy BB kremi :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Jako lep godišnji osvrt :) Dopada mi se selekcija, puno proizvoda delimo, kao i oduševljenje Manomai serumom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što se slažemo oko puno proizvoda. Manomai ♥

      Izbriši
  14. Super mi je ovaj planer favorita, bojim se da bi kod mene bio deblji :D Sve prekrasni proizvodi,pravi favoriti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je teško od puno dobrih proizvoda izabrati one naj :D

      Izbriši
  15. I meni se sviđa ovaj planer s favoritima, baš domišljato i šareno :D Meni se Garnier Blur nije svidio, ali opet, sve je to individualno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* Primijetila sam da se Garnier Blur ili sviđa ili ne sviđa, nisam još pročitala da je neka djevojka na li la s njim :D

      Izbriši
  16. Odlican odabir favorita, bas mi se svidja sto si za svaki mjesec uspjela odabrati favorita!

    OdgovoriIzbriši
  17. Ovaj p2 lak mi je preeeedivan. Svaka čast na sistemu odabira, nisi se morala više misliti pri sastavljanju posta...sve gledam ovaj Apivita serum i mislim da ću mu se i ja malo vratiti, baš mi je bio odličan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* Apivita serum mi je vrh vrhova, baš ga volim :D

      Izbriši
  18. Tvoji siječanj i veljača su mi nekak najprimamljiviji i željela bi isprobati te proizvode, čudno da već nisam :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Odlične si proizvode odabrala! I ja obožavam LRP kreme za lice, Apivitu općenito, Gliss sprejeve, p2 tirkizac mi je prekrasan, a Novexpert piling/masku bih voljela probati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :* Novexpert piling/masku je nešto predivno :D

      Izbriši
  20. Zapisnik favorita po mjesecima ću totalno iskopirati! :D Podsjetila si me na Gliss sprayeve, imala sam jednom neki njihov spray i bio mi je odličan, bež bočica, ne znam kako sam ga smetnula s uma. Uz to mi je prekrasan lak i Garnier bazu želim probati, volim kupovati povoljno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago što ti se sviđa :D Isprobala sam nekoliko Gliss sprejeva i svi su mi bili odlični :D

      Izbriši
  21. Ovj Apivita gel za čišćenje me zanima, moram da pročitam recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apivita gel mi je spasio i unormalio kožu kad je bila u ekstremno masnoj fazi, tako da imaš moju preporuku :D

      Izbriši
  22. Joj isprobala bih apivitino sve :D i novexpert :))

    OdgovoriIzbriši
  23. I meni se svidja kako si se organizirala :) bas dobra ideja. Jako me zanima apivita serum, ali i novexpert maska/piling, gliss kur vec znas da i sama volim i da bez njih ne mogu. Mixa krema bi mi super dosla sad kad sam uzasno suhe koze, sto je vani hladnije meni je koza u gorem stanju pa mi svaka pomoc dobro dodje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago što ti se sviđa :D Nadam se da će biti prilike za isprobati Apivita serum i Novexpert :D Gliss ♥

      Izbriši
  24. Divni favoriti, nešto od njih sam i sama isprobala i svidjelo mi se, a Apivitu i Sleek paletu i to baš u ovoj kombinaciji baš jako želim isprobati, iako kadgod sam zavirila na web shop bila bi oos. :/
    Super si ti to organizirala u Ženskom rokovniku, koristiš li ga samo za blog ili za sve? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ženski rokovnik mi je za sve, nekako volim da mi je sve što mi je bitno (posao i blog) na jednom mjestu te da je uvijek uz mene za slučaj da trebam nešto provjeriti :D Nadam se da ćeš imati priliku isprobati i Apivitu i Sleek paletu :)

      Izbriši