ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

A week of Essence – day 1: Camouflage 2u1 tekući puder & korektor

Ovaj tjedan bit će posvećen recenzijama Essence proizvoda i to onih novih iz kolekcije jesen / zima 2016. Nekoliko puta sam već radila ovakav ciklus postova te vam se to sviđalo pa se nadam da ćete uživati i u ovome Essence tjednu, a za zadnji dan Essence tjedna pripremila sam vam malo darivanje Essence proizvoda :).


Novi Essence puder je zamišljen kao puder i korektor s kojim je možete prekriti sve nepravilnosti na licu te osigurati mat i besprijekoran finiš bez efekta maske koji će potrajati cijeli dan.

Puder dolazi u tri nijanse i moja je 01 ivory beige što je ujedno najsvjetlija nijansa. Kako sam inače jako svijetle puti i najsvjetlija nijansa je moja, odmah moram naglasiti da je ova nijansa izrazito svjetla jer je meni za pola nijanse presvijetla, no mogu je iznijeti na licu bez velikih prijelaza, a malo bronzera čini čuda.
Proizvođač savjetuje nanošenje pudera make up spužvicom, dok se ja tog savjeta nisam pridržavala, nego sam ga nanosila ovalnim kistom za šminkanje koji je zaludio gotovo sve blogerice pa tako i mene. Ovalni kist i s ovim puderom napravi dobar posao i lijepo ga nanese. Tekstura pudera je srednje gusta, no puder se malo brže suši pa ga je potrebno nešto brže nanijeti od ostalih pudera kako bi se mogao lijepo izbledati. Puder kada se nanese na kožu izgleda lijepo, matira, ali nije potpuno mat pa ga ja kao pravi masnokožac još dodatno matiram transparentnim puderom kao i svaki tekući puder.
Moja koža lica nema većih nepravilnost te sam puder nanosila u jednom sloju i tako dobijete srednje prekrivanje, ali sam ga tijekom dana pokušala nadograditi (jer sam ubila oko popodne) i ne mogu reći da je ovaj puder dobar za to jer je na licu s još jednim slojem izgledao neuredno.

Puder će vam ostati na licu cijelo radno vrijeme pa i duže, no nakon četiri sata mi je na t – zoni počeo izbijati lagani sjaj, ništa strašno, ali je bilo potrebe za dodatnim matiranjem. Također se puder počeo skupljati oko nosa i naglasio je moje pore, što nije radio kada sam ga nanijela na lice. Još jednom moram naglasiti da imam masnu kožu i kratere od pora, tako da vjerujem da će djevojkama s normalnom i mješovitom kožom biti dobar, dok mislim da bi suhokošcima previše isticao suhe dijelove.
Puder dolazi u tubici od 30 ml, a cijena mu je 32,90 kn.

Riječ je o solidnom puderu posebno kada pogledate cijenu koja se treba izdvojiti za njega i sviđa mi se kako puder izgleda na mojoj koži prvih nekoliko sati, no kasnije jednostavno ne funkcionira. Koristit ću ga kada trebam obaviti neki shoping ili kraći odlazak negdje, no na duže staze ili za izlazak nije nikako.

Jeste li probali Essence Camouflage 2u1 tekući puder & korektor? Kako vam se sviđa?



*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

Broj komentara: 19:

  1. Ja preferiram pudere koji izdrže bar 8 sati...i da dobro izgledaju tada, kao da sam ga tek nanjela...tako da ovaj nikako ne odgovara... Ima puno boljih pudera sličnog cjenovnog ranga od ovoga. ..

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam ga i cist ok mi je. Za neko jace prekrivanje mi nije ali solidan mi je.
    Ja zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je najveći problem što mi jako naglasi pore :/

      Izbriši
  3. Sviđa mi se ideja Essence tjedna!!! Nemam ovaj puder i mislim da ga ni neću nabavljati! Imam toliko Essence šminke, ali niti jedan puder!! Nadam se da ćeš pisati recenziju onog pudera u prahu kojeg svi hvale, jer me zanima kakvo je tvoje mišljenje, s obzirom da imamo dosta sličnu kožu lica!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam ga probala, ali možda nekad probam.
    😀

    OdgovoriIzbriši
  5. Tubica mi je toliko slatka da sam razmišljala (pa odustala) da kupim ovaj puder iako nije za moj tip kože :)
    Inače, jako volim i podržavam postove koji u nazivu imaju week, tako mogu da se radujem nastavcima cele nedelje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, mislim da tvojoj koži ovaj puder nikako ne bi odgovarao :/ Drago mi je što ti se sviđa Essence week :D

      Izbriši
  6. Stvarno još nikada nisam probala Essence pudere. Ovaj nije za mene pošto kada izlazim iz kuće, rijetko je to na kratko pa mi je zaista bitno imati što dugotrajniju podlogu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni sama nemam iskustva s Essence puderima, bar ne s ovim tekućim. Da, za duge staze ga ne bi preporučila :D

      Izbriši
  7. baš djeluje kao solidan puder za neko kraći vrijeme nošenja :D

    OdgovoriIzbriši
  8. moja prednost ide catrice mousse puderu koji je super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Catrice mousse mi je jedan od dražih pudera ikad, iadealan mi je za ljeto :D

      Izbriši
  9. Draga Mona, juce sam kupila ovaj puder i danas ga prvi put nosila - odusevljena sam njime! Koza mi je mesovita ka masnoj, upravo sam potrosila Lorealov Infallible Matte, i mogu ti reci da me ovaj Essence mnogo duze drzao matiranom, bez prosijavanja, bez masnih delova na licu, ma sve pohvale za njega :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago što ti odgovara :D Meni je isto ok, samo mi previše naglasi pore koje su inače ogromne :D

      Izbriši