srijeda, 9. studenoga 2016.

A week of Essence – day 3: mat sjajilo za usne

Kada su predstavljeni Essence noviteti za jesen / zimu 2016. upravo me je najviše zainteresiralo mat sjajilo za usne. Naziv ovog proizvoda mi je genijalan, mat sjajilo, i prvo mi je palo na pamet da bi to bio odličan školski primjer oksimorona jer vjerujem da bi sve djevojčice i djevojke to bez problema zapamtile J. Nakon što sam proizvod isprobala, mogu reći da mu naziv savršeno odgovara jer to ne može biti ruž, a ni balzam, nego je sjajilo mat finiša.


Mat sjajilo dolazi u ambalaži tipličnoj za sjajilo od 5 ml te ima spužvasti aplikator s kojim se proizvod bez problema nanosi. Ono što ćete prvo primijetiti kod nanošenja ovog proizvoda je njegov miris po karameli, ali nije tu samo miris u pitanu, rekla bih da tu i slatkasti okus sjajila igra popriličnu ulogu.
Sjajilo se kod nanošenja ne ponaša poput mat ruža jer odmah ostavlja mat finiš, ne treba se čekati da se osuši. Jedno prekrivanje je dovoljno da bi se sjajilo lijepo vidjelo, dok se drugi sloj malo teže nanosi jer se prvi sloj pomiče. 

Nemojte očekivati neku dugotrajnost jer to je ipak sjajilo tako da će se nakon cuge morati malo popraviti, a nakon obroka nanijeti u potpunosti. Kada blijedi s usana, blijedi ujednačeno te će vam usnice izgledati kao da imate sloj balzama u boji. Zbog svoje mat teksture sjajilo je ugodno na usnama te nema ljepljivog osjećaja kao kod klasičnog sjajila i to je razlog zbog čega mi se ovaj proizvod jako sviđa te ću si nabaviti još koju nijansu.

Nijansa koju ja imam je 01 la vie est belle i riječ je o nježnoj roza nijansi koja je odlična za dnevne izlaske te će vam lijepo osvježiti lice u ovom jesenskom sivilu. Osim moje, sjajilo dolazi još u četiri nijanse, a cijena mu je 19,90 kn.
Sastav: Hydrogenated Didecene, Talc, Polybutene, Silica Dimethyl Silylate, Cera Alba (Beeswax), Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Disteardimonium Hectorite, C26-28 Alkyl Dimethicone, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Sodium Saccharin, Aroma (Flavor), Ci 15850 (Red 7 Lake), Ci 19140 (Yellow 5 Lake), Ci 42090 (Blue 1 Lake), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Jeste li probali Essence mat sjajilo? Kako vam se sviđa?


*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.



Broj komentara: 14:

  1. Imam ga i to bas u toj nijansi. Sve mi je super jedino me miris ubija. Bas mi smeta i to ono. Ali dobro, nije dugotrajan pa je ok.
    E pa moje sjajilo na usnama je prezivjelo pice ali i jelo( i to masno jelo - jaja, haha) Doduse nije ga previše ostalo ali nije ni izgledalo tako loše. To sjajilo me bas iznenadilo ali u pozitivnom smislu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš meni uopće nije palo napamet da bi nekome taj miris mogao smetati. Meni je tako fin, kao krema od karamele iz neke torte :D Ma ja sam ti smotana kod jela i sva se umusam pa kad se ubrusom obrišem ne ostane ništa :D :D

      Izbriši
    2. Pa eto. Ne volim karamele. A zwj miris me podsjeća na njih.
      Ali nema veze. Nije da mi sad toliko smeta da ga nikad vise ne u staviti na usne. A nee.. odlicno je mat sjajilo i svakako cu ga nositi!!

      Izbriši
  2. Ja ga jos nisam probala jer je "mat sjajilo". No, kad malo bolje pogledam recenziju, skroz ok bi mi bio ovako za svaki dan, kad zelim nesto staviti al ne zelim stalno popravljati jer se ne skida jednako. Kad se skida, nek se skida sve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo odlična inovacija :D Toliko mi je dobro da sam na neko vrijeme zapostavila ruževe :D

      Izbriši
  3. Mene i dalje buni naziv proizvoda, ili si sjaj ili si mat karmin. :)
    Ali dobro, bitno da je on dobar a kakav mu je naziv je skroz nebitna stvar hahaha...
    Inače volim Essence mazalice za usne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naziv je totalno neobičan, ali kad ga probaš vidi se razlika između njega i mat ruža :)

      Izbriši
  4. Imam baš ovu nijansu i na meni ne izgleda baš nešto, prerozo je za mene, a i miris mi je ipak malo prejak. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni miris toliko odgovara da nisam ni mislila da bi nekome bio prejak, ali kako vidim ima vas dosta kojima smeta njegov miris :D Ja volim roza nijanse pa sam se odmah zaljubila :D

      Izbriši
  5. nisam ljubitej sjajila, preskačem ih, a ova boja je divna *.*

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam 2 nijanse i zelim si jos! Svakako bih ga prije svrstala medu tekuce ruzeve nego medu sjajila. Ne volim sjajila nimalo ali ovo mi je super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što se slažemo, meni je isto predobar proizvod :D

      Izbriši