četvrtak, 23. kolovoza 2018.

La Croa Sun

La Croa je hrvatski brend poznat po odličnim proizvodima za kosu na bazi arganovog ulja, a ovo ljeto nas je razveselio i linijom za sunčanje. Liniju čine četiri proizvoda: suho ulje za sunčanje, losion za sunčanje spf 20, losion za sunčanje spf 30 i balzam za brzo tamnjenje. Na moru sam isprobala tri proizvoda, a kako su mi se svidjeli pročitajte u nastavku posta.


Losion za sunčanje spf 20 sadrži UVA i UVB filtere te mu nije namjena samo štititi kožu od sunca, nego je i njegovati pa je njegov sastav bogat uljima argana, makadamije, masline i badema te shea i kakao maslacem. Može se pronaći i u verziji sa zaštitnim faktorom 30. Losion je lijepo maziv te nakon što se upije u kožu ne ostavlja je masnom, nego fino svilenkastom pod prstima. Miris mu nije tipičan za proizvode za sunčanje, nego je prozračan i osvježavajuć. Dolazi u tubici od 200 ml po cijeni od 79,90 kn.
Sastav: Aqua, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate, Argahia Spinosa (Argan) Seed Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil, Glyceryl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Octocrylene, 4-Methylbebzylidene Camphor, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Phenoxyethanol, Glyceryl Caprylate, Citrus Nobilis (Mandarin) Peel Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Mangifera Indica (Mango) Seed Oil, Parfum/Fragrance, Butylphenyl, Methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene.


Suho ulje za sunčanje ima zaštitni faktor 10, tako da sam ga koristila kad sam već imala laganu boju te u kombinaciji s proizvodima s višim zaštitnim faktorom. Iako je riječ o suhom ulju, kao i svako ulje ono ostavlja lagani uljni trag na koži. Sadrži kombinaciju ulja masline, mrkve, badema, makadamije i argana koja njeguju kožu te potiču ubrzano tamnjenje. Lako se nanosi uz pomoć pumpice i ugodno je na koži. Miris je morski, ugodan. Dolazi u bočici s pumpicom od 150 ml po cijeni od 79,90 kn.
Sastav: Isopropyl Myristate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil, Octocrylene, Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut) Oil, Argania Spinosa (Argan) Seed Oil, ButylMethoxydibenzoylmethane, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Parfun/Fragrance, Pentaerythrityltetra-di-t-butylhydroxyhydrocinnamate, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol.

Balzam za brzo tamnjenje ne sadrži zaštitni faktor jer nije namijenjen zaštiti od sunca, nego postizanju preplanulog tena i kao takav se ne preporučuje osobama jako svijetle puti te se koristi u kombinaciji s proizvodima koji sadrže zaštitni faktor. Sadrži mješavinu ulja masline, mrkve, zelenog oraha te njegujućih ulja argana, makadamije i badema. Tekstura mu je gelasta, poput marmelade i ima sitne grudice u sebi koje se tope pri dodiru s kožom. Masniji je od prethodna dva proizvoda pa se treba paziti da se ne stavlja previše proizvoda. Nije mi zaflekao badić ni ručnik, no ja kad koristim proizvode za tamnjenje ne nosim bijeli badić, nego šareni. Koristila sam puno proizvoda za ubrzano tamnjenje i moram priznati da je ovo najbolji proizvod tog tipa koji sam koristila. Odlične je teksture, lagan na koži i ne pretjerano mastan, a lijepa boja je tu bez puno sunčanja. O ovom  će proizvodu bit još riječi u ljetnim favoritima jer je malo reći da je savršen. Dolazi u tubici od 125 ml po cijeni od 79,90 kn.
Sastav: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax) Juglans Regia (Walnut) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter , Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut) Oil, Triticum Vulgae (Wheat Germ) Oil, Parfum/Fragrance, Tocopheryl Acetate, Benzyl Benzoate,Benzyl Alcohol.

Proizvodi se mogu kupiti u Muller prodavaonicama, kao i na njihovom web shopu ovdje.

Moram priznati da se već dugo nisam susrela s proizvodima za sunčanje s takvim divnim sastavom kakav imaju La Croa proizvodi te ukoliko volite proizvode sa zaštitnim faktorom koji će ujedno i njegovati vašu kožu, trebate im dati šansu, a ja se nadam da će iz La Croa radionice uskoro izaći neka nova linija s kojom ću opet moći razmaziti svoje tijelo.


*PR – Proizvodi su ustupljeni na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

Nema komentara:

Objavi komentar