ponedjeljak, 24. rujna 2018.

Madara City CC krema


Nemam puno iskustva s BB ili CC kremama jer više volim koristiti pudere, no kako sam na porodiljnom (komplikacijama) i ne šminkam se puno, jer većinu vremena provodim kod kuće ili u parku s curom, ono što mi je potrebno je nešto što će mi ujednačiti ten i biti ugodno na licu, a BB, odnosno CC kreme pružaju upravo to.

O latvijskom brendu Madara već ste mogli čitati na mome blogu, a danas ću vam pisati o njihovoj CC kremi koja možda nije toliko poznata kao njihove maske za lice, ali je svakako vrijedna pažnje.

Madara City CC krema dolazi u tubici od  40 ml i ta će vam količina potrajati dva do tri mjeseca, ovisno koliko često je koristite. Dolazi u dvije nijanse light i medium, a moja je medium i u početku sam mislila da neće odgovarati mojoj duh put, no krema se lijepo stopi i prilagodi tenu da si bolju nijansu nisam mogla ni poželjeti.

Tekstura joj je srednje gustoće, lako se nanosi i lijepo blenda. Meni se najbolje pokazalo nanijeti je prstima, a onda bi je po potrebi izblendala ovalnim kistom. Miris je ugodan, prirodan, rekla bih tipičan Madara miris i ne zadržava se dugo na koži, nego nestaje nakon nanošenja.
Ukoliko od ove CC kreme očekujete da prekrije akne, nemojte, jer prekrivanje joj je slabo. Meni je osobno to odgovaralo jer nemam potrebu za jakim prekrivanjem, nego za nečim što će mi ujednačiti ten, a ova CC krema to radi savršeno. Ugodna je na koži, tako da sam i zaboravila da je imam te mi nije izazvala nikakve gadosti u vidu komedona i prištića iako sadrži spf 15. Kada sam je nanijela obavezno sam je setirala puderom u kamenu te mi je tako potrajala oko 4 sata i onda počne lagano nestajati. Trebam naglasiti da sam ja izraziti masnokožac te kad se uzme u obzir da sam je nosila na visokim ljetnim temperaturama, to je i više nego odlična trajnost.

Posebnost ove CC kreme je što ne sadrži kemijske, nego samo prirodne, mineralne filtere za zaštitu od sunca. Mineralni filteri (titanium dioksid, cink oksid) fizički odbijaju štetne UV zrake od tijela, dok ih kemijski apsorbiraju te su puno učinkovitija, a i zdravija zaštita od sunčevih zraka. Krema je i anti - pollution te kroz kompleks hrastove kore, sjemenki grožđa i lista zelenog čaja pruža antiaging djelovanje i štiti kožu od urbanog zagađenja što nam je svima i više nego potrebno, a hijaluronska kiselina pruža koži tako potrebnu hidrataciju.


Krema se može pronaći u Muller  prodavaonicama po cijeni od 212 kn.

Ukoliko volite lagane podloge te želite zaštititi lice na zdraviji, prirodan način, imate moje preporuke za Madara City CC kremu.

Koristite li BB / CC kreme? Koju bi mi preporučili?


*PR – Proizvod je ustupljen na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.

2 komentara:

  1. Iskreno više volim BB kreme nego pudere jer su puno lakše na licu. Na svu sreću nemam preveliku potrebu za prekrivanjem već više da dam malo boje svome tenu te da ga ujednaćim. Već dugo koristim Garnier BB kremu ali ima alkohola pa mi se više taj dio i ne sviđa previše. Bila mi je dobra i LRP toni rana krema iz Effaclar linije skoro nema nikakvo prekrivanje ali baš lijepo ujednaćim ten i prekrasno koža izgleda. Isprobala sam i neke testete od Avon Nutraefects BB kreme i činila mi se jako dobra.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Garnier BB je bila prva krema takvog tipa koju sam probala i bila mi je ok, a Avon Nutraefects liniju jako volim, tako da bi mogla probati i neku od BB krema. Za posao ili izlazak se radije odlučim za puder jer onda sam sigurna da će sve biti na svome mjestu :D

      Izbriši