petak, 21. lipnja 2013.

Balzam za usne


 
Znamo već da se u svakoj ženskoj torbici može naći makar jedan balzam za usne, no evo i nekoliko primjera gdje on može biti koristan i muškarcima.




Skinite tijesan prsten. Nema potrebe navlačiti prst u nastojanju da skinete tijesan prsten. Na prst jednostavno nanesite malo balzama za usne i lagano pomičite prsten da bi lakše skliznuo s prsta.

Zaustavite krvarenje nakon brijanja. Ako ste se porezali tijekom brijanja i nemate puno vremena, samo nanesite malo balzama za usne na posjekotinu i krvarenje će brzo prestati.

Podmažite patentni zatvarač. Ako vam patentni zatvarač zapinje, na zupce nanesite malo balzama za usne. Potom otvorite i zatvorite patentni zatvarač nekoliko puta da bi se dobro podmazao i više vam neće zadavati muke.

Olakšajte pribijanje čavala. Namažite čavle i vijke koje pribijate ili uvrćete u drvo. Pomoću balzama za usne lakše će ući u drvo.

Podmažite navoj žarulje. Kako se vanjske žarulje, koje su neprestano izložene raznim vremenskim uvjetima, ne bi zapele u grlu, prije no što žarulju uvrnete u grlo, na navoj žarulje nanesite malo balzama za usne. Tako se žarulja neće zapeći pa ćete je drugi put lakše zamijeniti.

Podmažite vodilice na kliznim predmetima. Nanesite nešto balzama za usne na vodilice ladica i prozora ili na žlijeb kliznih vrata da biste ih lakše otvarali i zatvarali.

Zaštitite lice od vjetra. Ako volite skijati, a mrzite nositi skijašku masku, nekako morate zaštititi kožu lica. Potrebno je prije samog spusta natrljati lice balzamom za usne, najbolje onim koji blagotvorno djeluje na ispucale usne, i tako ćete zaštititi lice od vjetra.

Kada ne upotirijebiti balzam za usne. Tijekom suhih zimskih mjeseci vjerojatno ćete doći u iskušenje nanijeti balzam za usne prije nanošenja ruža. Kozmetički stručnjaci kažu da to nije dobra ideja, jer balzam djeluje na prijanjanje ruža. Umjesto uporabe balzama za usne preko dana, stručnjaci preporučuju uporabu ruža za usne s hidratacijskim svojstvima. Balzam za usne nanesite navečer, prije odlaska u krevet.
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar