utorak, 25. lipnja 2013.

Boardwalk empire



     Ljubitelji kocke, alkohola i lijepih žena svakako moraju pogledati seriju Boardwalk Empire koja je svakim danom sve popularnija i u našim krajevima.

     Radnja je smještena u Atlantic City dvadesetih godina prošlog stoljeća i započinje večer prije početka prohibicije, gdje je na zanimljiv način prikazan oproštaj od alkohola, pokop velike boce i zabava slična novogodišnjoj na kojoj se odbrojava do početka prohibicije i gdje se od prve minute početka prohibicije počinje piti alkohol.
     Prohibicija u SAD-u (1919. – 1932.) pokazala se lošom jer je unatoč zakonu o zabrani alkohola, potrošnja bila velika. To su iskoristili američki gangsteri koji su se krijumčarenjem i prodajom alkohola obogatili. Jedan od njih je i rizničar Atlantic Cityja Nucky Thompson, glavni lik serije, koji svojim sposobnostima upravlja gradom i bogati se krijumčarnjem alkohola.
     Serija Boardwalk Empire, djelo scenarista Terenca Wintersa, dobitnika nagrade Emmy za Obitelj Soprano te oskarovca i redatelja Martina Scorsesea, a osim dobre priče, izvrsne glumačke ekipe, dame mogu uživati u modi tog vremena kao što su prepoznatljive haljine s perlicama i resicama, a muškarci u poznatim gangsterima toga doba kao što su Al Capone i Lucky Luciano.



Nema komentara:

Objavi komentar